Zdravo, veganski i dobro: Ovako će uspjeti sladoled bez uređaja za pripremu sladoleda
Svakog ljeta su veganke i vegani - i svi koji rado jedu veganski sladoled – pred istim problemom: Sladoled bez životinjskih sastojaka je većinom vrlo skup, a izbor je ograničen.
Mi imamo rješenje i predstavljamo Vam dva veganska recepta za sladoled za čiju pripremu nije potreban uređaj za pripremu sladoleda. Sve što Vam je potrebno su svježi sastojci, mikser, zamrzivač i naravno želja za sladoledom. - Ljeto može doći!
Savjet: Prije serviranja sladoled kratko stavite u hladnjak. Tako će se lakše moći izraditi kuglice sladoleda. Posebno dekorativno djeluje kada se sladoled od kokosa stilski posluži u pola kokosovog oraha.
Za ledeni užitak: kremasti sladoled od badema i kokosa
Što više podsjeća na odmor od egzotičnog okusa kokosovog oraha? Već i sam miris budi ljetne snove: Palme, plaža i hladan sladoled je sve što si želimo vrućeg ljetnog dana. S ovim receptom možemo barem probuditi posljednje.Sastojci:
- 600 ml (veganskog) jogurta
- 300 ml kokosovog mlijeka
- 200 ml kokosove kreme
- 100 g šećera u prahu
- 50 g ribanog kokosa
- 50 g sjeckanih badema
- 1 mahuna vanilije
Priprema:
- Pržite ribani kokos i sjeckane bademe u tavi dok ne postignu zlatno-smeđu boju i nakon toga dobro ohladite.
- Pomiješajte (veganski) jogurt i šećer u prahu u jednoj posudi. Razrežite mahunu vanilije po dužini, pažljivo izvadite jezgru i dodajte mješavini s jogurtom. Još jednom sve dobro promiješajte.
- Kokosovo mlijeko, kokosovu kremu, pržene kokosove sjemenke i bademe pomiješajte u smjesu s jogurtom.
- Smjesom napunite kalup u obliku kutije i ostavite u zamrzivaču na najmanje tri sata. U međuvremenu svako malo dobro promiješajte kako se ne bi stvorili kristali.
Savjet: Prije serviranja sladoled kratko stavite u hladnjak. Tako će se lakše moći izraditi kuglice sladoleda. Posebno dekorativno djeluje kada se sladoled od kokosa stilski posluži u pola kokosovog oraha.
Za voćno osvježenje: popsicles od lubenice
Lubenica ljeti nije samo genijalna za gašenje žeđi, već je i dobra baza za osvježavajući vodeni sladoled. I naravno veganski! Sve što Vam je potrebno od sastojaka su mikser, kalupi za sladoled i naravno zamrzivač. Najbolja stvar: S (veganskim) jogurtom i kivijem popsicles izgledaju poput malih komadića lubenice na štapiću: - Savršeno za sljedeću vrtnu zabavu!Sastojci za osam kalupa za sladoled:
- 1 kg lubenice
- 150 g (veganskog) jogurta
- 2 kivija
- 1 žlica čokoladnih mrvica
Priprema:
- Meso lubenice izvadite iz kore, uklonite koštice i usitnite u mikseru. Umiješajte čokoladne mrvice i kalupe za sladoled do 2/3 napunite pireom od lubenice. Štapiće za sladoled stavite u kalup i ostavite u zamrzivaču na oko sat vremena.
- Po kalupu stavite 1-2 žličice (veganskog) jogurta na zamrznutu lubenicu i još jednom stavite u zamrzivač na sat vremena.
- Ogulite kivije i također ih usitnite u mikseru. Kalupe za sladoled do ruba napunite pireom od kivija i ostavite u zamrzivaču najmanje pet sati. Tako će nastati dobro vidljivi slojevi.