Zdrava slastica: jednostavan recept za date bark
Ovaj recept za date bark isprobala je cijela redakcija i nismo ga prestali jesti. Srećom, date bark je i zdrava slastica koja sjedinjuje datulje, orašaste plodove i čokoladu u jednu ukusnu poslasticu. Idealan je kao međuobrok ili kao desert.
Date bark je zdrava slastica koja može poslužiti i kao idealan dar ako je upakirate u lijepu ambalažu. Grickalica je svojevrsna varijacija punjenih datulja, popularne grickalice u kojoj su datulje punjene kikirikijem i maslacem od kikirikija i prelivene otopljenom čokoladom.
Princip za pripremu date barka je sličan, a rezultat svakako treba probati.
Date bark: zu naš recept uspjet će vam sasvim sigurno
Sastojci:
- 15 datulja bez koštice (po mogućnosti mekane, zrele)
- 2 žlice maslaca od badema (npr. dmBio)
- šaka oraha
- prstohvat soli
- 100 g tamne čokolade dmBio
- prstohvat soli
- 100 g gorke čokolade dmBio
Priprema:
1. datuljama izvaditi koštice, posložiti ih u jedan red na protvan obložen papirom za pečenje i utisnuti. To je najbolje učiniti s daskom za rezanje obloženom prozirnom folijom.
2. orahe krupno nasjeckajte i rasporedite po datuljama. Preko rasporediti maslac od badema pa sve začiniti prstohvatom soli.
3. Čokoladu otopiti u vodenoj kupelji pa ravnomjerno rasporediti po datuljama.
4. Sve staviti u zamrzivač na sat kako bi se stegnulo. Potom se slastica može izlomiti i pojesti.
Savjet: bolje je koristiti više čokolade i manje datulja. Tako će kora biti postojana.