Veganska juha od brokule: brzo se spravlja i jednostavno je ukusna
Brokula, krumpir i prstohvat muškatnog oraščića - ova juha od brokule je popularna opcija za ručak, a priprema se za manje od 30 minuta. U našoj verziji šlag je zamijenjen kokosovim mlijekom koje juhi daje lakši okus i egzotičan štih. Donosimo nekoliko korisnih savjeta i trikova kako bismo zaokružili užitak.
Veganska juha od brokule: zdrava i ukusna
Sastojci za 4 porcije:
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 500 g brokule
- 400 g krumpira
- biljno ulje
- 700 ml juhe od povrća
- 450 ml kokosovog mlijeka
- sol
- papar
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- ½ žličice mljevenog kima
Priprema veganske juhe od brokule
1. Pripremite povrćeOgulite i krupno narežite luk i češnjak. Operite brokulu i narežite cvjetove i peteljku na male komadiće. Ogulite i narežite krumpir na kockice.
2. Povrće pirjajte
Zagrijte malo neutralnog biljnog ulja u velikom loncu, pirjajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti, potom dodajte brokulu i krumpir te pirjajte još 5 minuta uz miješanje. Ulijte povrtnu juhu i kokosovo mlijeko i pirjajte oko 20 minuta.
3. Juhu pasirajte i začinite po želji
Kad je povrće kuhano, juhu pasirajte dok ne postane glatka i kremasta. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i kimom.
Dobro se slaže uz: svježi baguette ili hrskavu ciabattu. Ako imate malo više vremena, krutone možete napraviti i sami. Da biste to učinili, jednostavno narežite 3 kriške tost kruha na kockice bilo koje veličine. U tavi zagrijte 4 žlice maslaca i dodajte kockice tost kruha. Pržite dok ne porumene uz
Kako juha od brokule ostaje zelena?
Koliko dugo traje juha od brokule?
Tražite inspiraciju za ljubitelje juha? Ove juhe su krepke, tople i stvarno ukusne!
Zašto bi brokula trebala biti na svakom jelovniku?
Brokula osigurava brojne važne vitamine i minerale. To uključuje vitamin A, vitamine B skupine, kao i vitamin C, folnu kiselinu, željezo, kalcij, cink i kalij. Osim toga, zeleno povrće je ukusno zbog visokog udjela vlakana, a također je niskokalorično (34 kilokalorije na 100 g). Međutim, s obzirom na to da je brokula član obitelji kupusa, može biti teže probavljiva. Mljeveni kim u juhi od brokule pomaže tijelu u probavi.