Active Beauty
Silvestarska slastica: tri jednostavna recepta za cake pops
vrijeme čitanja: min
Slatko iskušenje

Silvestarska slastica: tri jednostavna recepta za cake pops

Nakon božićnih blagdana ostali su vam još samo kolačići i keksi? Savršeno! Donosimo tri recepta za cake pops koje možete spraviti za novogodišnju proslavu. Ne samo da će ove ukusne slastice biti jako atraktivne nego će biti i nevjerojatno slasne, a spravljaju se jako brzo. Od malo sastojaka i nekoliko dekorativnih elemenata stvorit ćete savršene kolačiće kao čarobnim štapićem, i to na štapiću, a koji će zajamčeno biti zvijezde svakog tuluma.

Što je potrebno za bazu: Podloga za kolače

Ovisno o veličini za oko 20-30 kolača

Za tijesto
300 g mrvica kolača
200 g mascarponea

Što vam još treba: štapići za kolače i spužva da se osuše.

Priprema


Prvo pomiješajte mrvice kolača s mascarponeom i oblikujte okrugle kuglice od 3-4 cm. Zatim kuglice stavite u hladnjak na oko 15 minuta kako bi se kasnije bolje držale na štapiću. Nakon što su kuglice čvršće, umetnite stabljike kolača u svaku kuglu i stavite u zamrzivač na još 15 minuta.





1. Cake pops: speculaas

Za glazuru


  • 20 g prirodnog kokosova ulja (npr. dmBio)
  • 100 g bijele čokolade
  • 4–5 keksića speculaas za posipanje

Priprema

1. Dok cake popsi odmaraju u hladnjaku, možete pripremiti glazura. U tu svrhu pažljivo otopite kokosovo ulje i bijelu čokoladu iznad vodene kupelji pa promiješajte.
2. Zatim hladne cake popse umočite u otopljenu čokoladu i ostavite da se ohlade nataknute na kakvu spužvu ili u šalici.
3. U međuvremenu izmrvite kekse speculaas i posipajte ih po cake popsima dok su još vlažni.




2. Cake-pops: disko-kugle


Za glazuru

20 g prirodnog kokosova ulja (npr. dmBio)
100 g bijele čokolade
srebrne mrvice od šećera za posipanje


Priprema

1. Za glazuru: polako zagrijte kokosovo ulje i tamnu čokoladu iznad vodene kupelji i promiješajte.
2. Potom ohlađene cake popse umočite u otopljenu čokoladu i ostavite da se ohlade nataknute na spužvu ili u šalici.
3. Na kraju još vlažne cake popse uvaljajte u zdjelu punu posipa tako da cijela površina kolačića bude obložena mrvicama.

3. Cake-pops: vesele gljive


Za glazuru

20 g prirodnog kokosova ulja (npr. dmBio)
100 g bijele čokolade
crvena boja za namirnice
opcionalno: bijeli šećerni posip za dekoraciju

Priprema

1. Za glazuru koja će podsjećati na gljivu, pažljivo otopite kokosovo ulje s bijelom čokoladom iznad vodene kupelji i promiješajte.
2. Veći dio bijele čokolade obojite u crveno prehrambenom bojom (ostavite malo za dekoraciju), u nju umočite cake pops i ostavite da se ohlade nataknute na spužvi ili u šalici.
3. Na kraju preostalom bijelom čokoladom nacrtajte točkice na cake popsima i ostavite da se osuše ili ih ukrasite bijelim šećernim posipom

Ako kod kuće već imate aparat za kolačiće, možete pripremiti vrlo jednostavno tijesto i u njemu uživati s cijelom obitelji!

Dodatni savjeti za doček Nove godine: ako ste još uvijek u potrazi za idejama za doček Nove godine, možete isprobati neke od naših novogodišnjih igara u kojima možete uživati s djecom te tako skratiti vrijeme do odbrojavanja. Ako volite proslave s raznolikim sadržajima, a još uvijek ste u potrazi za kakvom kreativnom slasticom, obavezno probajte slatki raclette. A ako ste u potrazi za još više inspiracije, otkrijte kako se Nova godina dočekuje diljem svijeta. Uz ove savjete, vaša će novogodišnja noć zajamčeno biti uspješna!

x
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Pokušajte s drugim pojmovima za pretraživanje.