Priprema obroka za ponijeti: slojevita salata s piletinom, mrkvom, jabukom i kupusom
Poslastica u kojoj uživate sloj po sloj. Uzmite svježe i sezonske sastojke za salatu, nasjeckane i atraktivno poslagane u čašu, marinirane hrskavim sjemenkama suncokreta i ukusnim preljevom… i naša slojevita salata je spremna! Najbolje od svega, slojevita salata ne samo da je ukusna u kućnom uredu nego se može jednostavno pripremiti za ručak u pokretu.
Priprema obroka za ponijeti: slojevita salata s piletinom, mrkvom, jabukom i kupusom
Sastojci za 4 porcije
- 250 g piletine, pečene
- 200 g bijelog kupusa
- 200 g crvenog kupusa
- 2 mrkve
- 3 jabuke
- 60 g sjemenki suncokreta
Sastojci za preljev
- 2 žličice meda
- 1 žličica senfa
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- 1 žlica soka od limuna
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 žlice ulja od sjemenki grožđa
- sol
- crni papar; iz mlinca
Priprema salate u slojevima
1. Pripremite sastojke za piletinu i salatuPiletinu natrgajte ili narežite po želji. Bijeli i crveni kupus očistite i posebno narežite na trakice. Mrkvu očistite i ogulite te narežite na sitne trakice ili naribajte na krupno. Jabuke operite, očistite i narežite na kockice. Suncokretove sjemenke tostirajte u tavi i ostavite da se ohlade.
2. Složite zeleni salatu u slojevima.
Meso, bijeli kupus, mrkvu, jabuke i crveni kupus slažite u staklenke s poklopcem (cca 350 ml) i lagano pritisnite. Po vrhu pospite sjemenke suncokreta.
3. Pripremite preljev
Umutite sve sastojke za preljev i začinite solju i paprom.
Savjet za pripremu obroka: salatu i preljev odvojeno napunite za ponijeti. Zatvorite staklenke i stavite u hladnjak dok ne budu spremne za jelo.