Muffini bez jaja: ovi muffini od čokolade i maslaca od kikirikija prikladni su za vegane i jedostavno su ukusni
Muffini bez jaja – zajamčeno je da su isključivo na biljnoj bazi i vrlo ukusni. Čokoladni muffini s maslacem od kikirikija ne samo da imaju izvrstan okus zahvaljujući gorkom kakaovom prahu i kremastom maslacu od kikirikija, nego i izgledaju privlačno, a jako se brzo pripremaju.
Recept za muffine bez jaja: sočno i toliko ukusno
Pečenje bez jaja nije problem. U ovome receptu banana i maslac od kikirikija koriste se kao zamjena za jaja, no prikladni su i kao umak od jabuka ili badema.
Sastojci za 16 muffina od čokolade i maslaca od kikirikija
- 3 žlice kakaa u prahu
- 300 g brašna
- 225 g smeđeg šećera
- 3 banane (za pripremu pirea)
- 60 g maslaca od kikirikija (i za posluživanje)
- 2 žlice suncokretova ulja
- žlica jabučnog octa
- žličica ekstrakta vanilije
- žličica sode bikarbone
- žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema muffina od čokolade i maslaca od kikirikija
1. Zagrijte pećnicu, pripremite tijestoUgrijte pećnicu na 190 °C s uključenim gornjim i donjim grijačem. Pomiješajte kakao prah s 2 žlice kipuće vode i ostavite sa strane. Ulijte preostale sastojke u zdjelu i električnom pjenjačom miješajte dok tijesto ne postane glatko.
2. Tijesto sjedinite i napravite mramorni uzorak
Polovicu dodajte u zasebnu zdjelu i umiješajte pripremljeni kakao. Tijesto bez kakaa podijelite u 16 kalupa za mini muffine, a potom kalupe dopunite tijestom s kakaom. Nožem lagano miješajte dok ne dobijete mramorni efekt.
3. Ispecite i ukrasite muffine
Muffine pecite 15 minuta. Ostavite da se ohlade u kalupu 5 minuta, a potom ih izvadite, stavite na rešetku i ostavite da se dodatno ohlade na sobnoj temperaturi. Poslužite s maslacem od kikirikija.