Krafne iz pećnice: jednostavan i brz recept
U bakino vrijeme bilo je lijepo provoditi sate u zagrijanoj kuhinji pekući zajedno krafne na ulju. Budući da je vrijeme za pečenje ovih dana često ograničeno, potreban nam je jednostavan i brz recept za krafne. Tu dobro dođe naš recept za krafne iz pećnice.
Osim sjajnog outfita za zabavu i pravog make-upa, jedna stvar ne smije nedostajati tijekom poklada, a to su krafne! Uz naš recept za krafne iz pećnice možemo ih sami ispeći u velikim količinama i tako malo uštedjeti na većim pokladnim proslavama.
Jednostavan i brz recept za krafne iz pećnice
Vrijeme pripreme:
60 minuta (od toga 30 minuta za dizanje tijesta)
Sastojci
Za tijesto:- 270 g glatkog brašna i malo brašna za posipanje
- 35 g kristalnog šećera
- 1 vrećica suhog kvasca
- 100 ml mlijeka
- naribana kora jednog netretiranog limuna
- 2 jaja
- 100 g maslaca
- 1 vrećica vanilin šećera (npr. marke dmBio)
- 1 prstohvat soli
- marmelada od malina (npr. marke dmBio)
- puding od vanilije (npr. marke dmBio)
- 300 ml mlijeka ili bademovog mlijeka
- 2 žlice šećera od šećerne trske (npr. marke dmBio)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Priprema krafni iz pećnice:
1. Pripremite tijesto za krafne iz pećnicePomiješajte suhi kvasac s brašnom.
Dodajte kristalni šećer, sol, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, dva jaja i omekšali maslac.
Mlijeko zagrijte, dodajte u smjesu i zatim dobro umijesite tijesto.
Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu oko pola sata.
2. Oblikujte krafne iz pećnice
Ruke pospite brašnom i oblikujte okrugle komade tijesta.
Komade tijesta malo spljoštite i prebacite ih u lim za pečenje obložene papirom za pečenje.
3. Pecite krafne u pećnici
Krafne pecite u pećnici na 200 °C uz gornje i donje grijanje oko 20 minuta.
Nakon što porumene, izvadite krafne iz pećnice.
Priprema punjenja:
4. Priprema kreme od vanilijeZagrijte mlijeko u loncu, dodajte puding od vanilije i šećer od šećerne trske.
Sve zajedno miješajte pjenjačom dok ne nastane krema.
5.Punjenje krafni
Ohlađenu kremu od vanilije stavite u slastičarsku vrećicu i njome punite krafne.
Savjet: Umjesto kreme od vanilije, krafne se mogu puniti i pekmezom od malina ili nekim drugim pekmezom.
Prijedlog za posluživanje:
Na kraju krafne pospite šećerom u prahu.
Za vegane na kraju donosimo i primjere veganskih zalogaja.