Salata od tortellona sa sušenom rajčicom i oraščićima pinije
Ovaj recept za vegetarijansku salatu od tortellona koji su optimalni za ponijeti van, jako su zasitni i izgledaju izvrsno kada se poslužuju u čaši.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g tortellona s tofuom
- malo soli i papra
- 180 g sušene rajčice u maslinovom ulju
- 80 g oraščića pinija
- 1 svežanj bosiljka
- 2 jušne žlice bijelog balzamičnog octa
- 40 g svježe naribanog parmezana
- 50 g zelenih maslina (npr. punjenih bademima)
Priprema:
1. Tortellone kuhati 12 – 15 minuta u proključaloj slanoj vodi. Ocijediti i ohladiti na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme izvaditi rajčicu iz ulja, pustiti da se okapa i odstraniti suvišnu masnoću. Potom rajčicu narezati na trakice.
2. Oraščiće pinija sasvim oprezno pržiti na tavi bez dodavanja ulja jer bi mogle blago zagorjeti. Načupkati listove bosiljka i narezati ih na tanke trake.
3. 6 jušnih žlica maslinova ulja odvaditi za pripremu marinade pa pomiješati s balzamičnim octom te obilno začiniti solju i paprom. Sve sastojke za salatu, uključujući i cocktail rajčicu dodati u zdjelu i pustiti da odstoje najmanje 1 sat. Eventualno naknadno dodatno začiniti. Poslužiti s prepolovljenim cocktail rajčicama.
Preporuka: tortellone možete poslužiti i s dmBio umakom od rajčice.