Veganski orašasti kruh
Veganski orašasti kruh
Sastojci za jedan kruh:
300 g bezglutenskih zobenih pahuljica
300 g suncokretovih sjemenki
180 g lanenih sjemenki
40 g chia sjemenki
100 g badema
50 g oraha
50 g indijskih oraha
8 jušnih žlica kokosova ulja
3 jušne žlice javorova sirupa
700 ml vode
malo soli
Priprema:
1. Prepoloviti gramažu badema, oraha i indijskih oraha te jednu polovicu sitno nasjeckati te staviti u zdjelu s ostatkom cijelih orašastih plodova, suncokretovim sjemenkama i zobenim pahuljicama.
2. U drugu zdjelu pomiješati kokosovo ulje, javorov sirup i 700 ml vode. Potom ujediniti sa suhim sastojcima, po potrebi posoliti. Dodati chia i lanene sjemenke, ostaviti da odstoji i umijesiti u tijesto. Kalup za kruh nauljiti kokosovim uljem i staviti tijesto. Ostaviti minimalno dva sata da odstoji.
3. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Kruh peći 20 – 25 minuta u kalupu za kruh, potom pažljivo izvaditi. Staviti na lim za pečenje i peći dodatnih 40 – 50 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Ostaviti u potpunosti da se ohladi i poslužiti majci u krevet uz slatke ili slane namaze.