Tortelloni od pira s ricottom i kremo od zobi i graška
Tjestenina, ricotta te zob i grašak = savršena komnibacija.
Vrijeme pripreme: 25 min
Sastojci za dvije osobe:
- 250 g tortellona od pira s ricottom i špinatom
- 1 jušna žlica maslaca ghee
- 3 mlada luka
- 200 ml kreme od zobi Cuisine
- ribana kora jednog limuna iz biološkog uzgoja
- 1 jušna žlica limunova soka
- 100 g smrznutog graška
- 100 g svježeg graška šećerca
- sol
- svježe mljeveni crni papar po ukusu
Priprema:
- luk narezati na kolute, grašak šećerac narezati na dijagonalne trake.
- tortellone kuhati al dente u slanoj vodi 12 – 15 minuta.
- masla ghee zagrijati u tavi pa na njemu oko 2 minute pirjati mladi luk. Dodati kremu od zobi, limunovu koru i sok. U kremi 3 minute kuhati grašak šećerac i smrznuti grašak.
- potom dodati tortellone i sve dobro pomiješati i poslužiti.