Ražnjići od tofua
Omiljeni ražnjići na vegetarijanski način.
Vrijeme pripreme: 20 min, nekoliko sati za mariniranje
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g tofua Natur
- 200 g kreme od kikirikija
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 4 jušnih žlica suncokretova ulja
- 8 jušnih žlica umaka od soje
- 1 čajnih žlica curryja
- 2 čajne žlice paprike u prahu
- 1 čajna žlica soli
Prioprema:
- u zdjeli pomiješati 6 jušnih žlica umaka od soje sa suncokretovim uljem i začinima. Narezati tofu na trake ravnomjerne veličine pa staviti u marinadu te tako držati nekoliko sati.
- potom u lonac dodati kokosovo mlijeko, kremu od kikirikija i 2 jušne žlice sojinog umaka pa zagrijati i pomiješati. Izvaditi tofu iz marinade i nabosti na štapiće za roštilj.
- dobro nauljiti rešetku roštilja pa nekoliko minuta peći ražnjiće dok ne budu pečeni sa svih strana. Ražnjići dobro prijaju uz rižu i povrće s roštilja.
Preporuka: Različite varijante dmBio tofua pobrinut će se za raznolike okuse na vašem tanjuru. U umaku od soje nemojte marinirati samo tofu, nego i povrće i tako ćete postići posebnu harmoniju okusa.