Recept za juhu od rajčice s mozzarellom
Priprema se jako brzo, odlična je u kombinaciji s komadima mozzarelle i neodoljivo podsjeća na godišnji odmor. Nikakvo čudo što je juha od rajčice jedno od omiljenih jela.
Sastojci za 4 osobe:
- 2 jušne žlice ulja za pečenje
- 1600 g oguljene rajčice iz konzerve
- 600 ml povrtne juhe
- 400 ml dmBio sojine kreme
- 2 velika luka
- 6 češnja češnjaka
- 8 cherry rajčice
- 12 malih mozzarella
- 16 listića bosiljka
- sol, papar
- 4 šašlika
Priprema:
1 U posudi zagrijati ulje za pečenje pa dodati luk i češnjak i pirjati oko 2 minute. Dodati rajčicu iz konzerve, povrtnu juhu i sojinu kremu pa nastaviti kuhati oko 8 minuta. Potom izraditi štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratiti u lonac, posoliti i popapriti i držati na toplome.
2 Na drveni štapić nabosti komade mozzarelle, rajčice i listiće bosiljka.
3 Juhu dodati u četiri čaše i poslužiti s juhom.
Savjet: juha je osobito praktična ako nemate puno sastojaka u hladnjaku. Možete je kombinirati s focacciom.