Juha sa slatkim krumpirom i kokosom
Ugrijte se uz juhu sa slatkim krumpirom i kokosom.
Vrijeme pripreme: 35 min
Sastojci za dvije osobe:
- 2 jušne žlice kokosovog ulja
- 1 luk srednje veličine
- 1 češanj češnjaka
- 1 jušna žlica svježeg đumbira
- 700 g slatkog krumpira
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 400 ml vode
- 2 jušne žlice svježe cijeđenog limunova soka
- 1 1/2 čajna žlica soli
- svježe mljeveni crni papar
- 1 jušna žlica kokosova čipsa
- 1 jušna žlica bobica goji
Priprema:
- ogulite i nasjeckajte luk i češnjak; ogulite slatki krumpir i nasjeckajte ga na kockice.
- u velikoj posudi zagrijte kokosovo ulje pa pirjajte na njemu luk, češnjak i đumbir. Smanjite na srednju temperaturu pa dodajte slatki krumpir. Miješajući pecite otprilike 2 minute. Zalijte kokosovim mlijekom i vodom sve dok krumpir ne omekša.
- dodajte limunov sok pa od svih sastojaka napravite pire. Začinite solju i crnim paprom.
- juhu ulijte u zdjelice i ukrasite kokosovim čipsom i goji bobicama pa poslužite.