Kuhanje bez glutena: Recept za jelo s heljdom i povrćem
Jelo s heljdom i povrćem
Vrijeme pripreme:
25 minuta
Sastojci za 2 osobe:
120 g heljde
1 čajna žlica jabukova octa
1 jušna žlica kokosova ulja
100 g špinata
10 šampinjona
10 koktel rajčice
1/2 brokule
1 češanj češnjaka
250 ml vode
Za dresing:
2 žlice tahinija
2 jušne žlice javorova sirupa
1 čajna žlica jabukova octa
2 jušna žlica limunova soka
2 jušne žlice soja umaka
Priprema:
1. Ulijte vodu s 1 jušnom žlicom jabukova u lonac, dodajte heljdu i kratko zakuhajte. Smanjite vatru i ostavite heljdu da lagano kuha 15 minuta na srednjoj temperaturi.
2. U međuvremenu operite povrće i narežite na kocke veličine zalogaja. Zagrijte kokosovo ulje u tavici, dodajte gnječeni češnjak i kratko zapržite. Dodajte povrće osim špinata i pržite nekoliko minuta. Dodajte sve sastojke za dresing i miješajte dok šampinjoni i rajčice ne postanu meke.
3. Nakon toga dodajte špinat i sve dobro promiješajte.
4. Na kraju dodajte gotovu heljdu i još jednom kratko promiješajte. Podijelite na dva tanjura i servirajte odmah.